Webwinkel Meedoen in Borger-Odoorn

Woont u in gemeente Borger-Odoorn en hebt u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de minimavoorziening van de gemeente. Die bestaat uit een bedrag dat u gedurende een jaar in deze webwinkel kunt besteden. Daarbij kunt u voor uzelf en/of u kinderen kiezen uit verschillende producten. Die zijn allemaal bedoeld om u beter te kunnen laten meedoen in de maatschappij. Vandaar dus de naam van de website: ‘Meedoen in Borger-Odoorn’.

Eén nieuwe minimavoorziening

Tot 1 juni 2016 waren er nog verschillende regelingen waarmee we minima een steuntje in de rug gaven. Voorbeelden hiervan waren de witgoedregeling, het Fonds Maatschappelijke Participatie en de tegemoetkoming voor aanschaf van een computer. Met ingang van 1 juni  2016 zijn die verschillende regelingen teruggebracht tot één minimavoorziening voor jeugd en volwassenen. Daarmee hopen we deze beter bereikbaar te maken voor de inwoners van Borger-Odoorn die het nodig hebben. Bovendien ontvangt u geen geld meer op uw rekening en hoeft u geen bonnetjes te bewaren, wat een hoop administratie scheelt.

Budget besteden

In de webwinkel kunt u gedurende het jaar een budget besteden aan producten naar eigen keuze. Dat kan in één keer of in gedeelten; aankopen worden in mindering gebracht op uw tegoed in de webwinkel. Het budget bedraagt € 250,- voor volwassenen, € 350,- voor kinderen die op de basisschool zitten en € 500,- voor kinderen die naar de middelbare school gaan. Voor de kinderen (van 4 tot 18 jaar oud) wordt het budget toegekend aan de ouders. Budget dat op 31 december 2016 niet besteed is, komt te vervallen.

Producten

De webwinkel wordt gevuld met producten van aanbieders uit de omgeving. Hierbij kunt u denken aan schoolspullen, een fiets of computer, maar ook de contributie van een sportvereniging, kinderactiviteiten of een muziekinstrument.

De regeling voor het aanschaffen van witgoed is met ingang van 1 juni 2016 geheel komen te vervallen. In de webwinkel worden daarom geen witgoedproducten meer opgenomen.

Hoe kan ik meedoen?

Hebt u al inloggegevens van de gemeente ontvangen? Dan kunt u daarmee inloggen en starten met het besteden van uw budget. Maakt u nog geen gebruik van de minimavoorziening van de gemeente Borger-Odoorn? Dan kunt u een aanvraag doen met dit aanvraagformulier. Een papieren exemplaar kunt u opvragen bij het sociaal team in uw buurt. U kunt een aanvraag doen tot en met 31 oktober. Als deze wordt goedgekeurd ontvangt u van ons een brief met de toekenning en een e-mail met inloggegevens voor de webwinkel. Als u een bijstandsuitkering aanvraagt, ontvangt u automatisch inloggegevens voor de webwinkel.

Vragen?

Hebt u vragen over de minimavoorziening of de webwinkel? Kijkt u dan bij de Veel gestelde vragen of de Instructiekaart voor gebruikers van de webwinkel. Komt u er ook dan niet u uit? Neem dan contact op met het sociaal team in uw buurt, te bereiken op maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 17.00 uur op telefoonnummer 0800 - 2009. Even binnenlopen kan ook, op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Meer informatie over de sociale teams vindt u op www.socialeteamsborgerodoorn.nl.