Ga direct naar inhoud

Woont u in gemeente Borger-Odoorn en hebt u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een budget om te besteden in de webwinkel Meedoen van de gemeente. Op de webwinkel kunt u voor uzelf en/of uw kinderen kiezen uit verschillende producten. De producten zijn gericht op meedoen in de maatschappij. Vandaar dus de naam van de website: 'Meedoen in Borger-Odoorn'.

Uw budget besteden

In de webwinkel kunt u gedurende het jaar een budget besteden aan producten naar eigen keuze. Dat kan in één keer of in gedeelten; aankopen worden in mindering gebracht op uw tegoed in de webwinkel. Het budget bedraagt € 250,- voor volwassenen, € 350,- voor kinderen die op de basisschool zitten en € 500,- voor kinderen die naar de middelbare school of MBO gaan. Voor de kinderen (van 4 tot 18 jaar oud) wordt het budget toegekend aan de ouders. Budget dat op 31 december niet besteed is, komt te vervallen.

Hoe kan ik meedoen?

Hebt u budget toegekend gekregen? Dan kunt u inloggen met uw DigiD. Als u nog geen DigiD hebt, dan kunt u dit hier aanvragen

Hebt u nog geen toekenningsbrief ontvangen en denkt uw wel in aanmerking te kunnen komen voor een budget? Dan kunt u een aanvraag doen met dit aanvraagformulier Een papieren exemplaar kunt u opvragen bij het sociaal team in uw buurt. U kunt een aanvraag doen tot en met 31 oktober. Als deze wordt goedgekeurd ontvangt u van ons een brief met de toekenning. Als u een bijstandsuitkering ontvangt, dan wordt het budget automatisch toegekend aan de start van het nieuwe jaar.

Vragen?

Hebt u vragen over de webwinkel? Neem dan contact op met het sociaal team in uw buurt, te bereiken op 0800-2009 van maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 17.00 uur. Meer informatie over de sociale teams vindt u hier U kunt de medewerkers van de webwinkel bereiken op webwinkel@borger-odoorn.nl of u kunt telefonisch contact opnemen tijdens kantooruren met de medewerkers van de webwinkel via 14 0591