Ga direct naar inhoud

Komt u in aanmerking voor isolatiesubsidie?

Komt u in aanmerking voor isolatiesubsidie?

Hebt u een eigen woning? En hebt u een laag inkomen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor isolatiesubsidie van Provincie Drenthe. Verduurzaming van uw woning kan helpen tegen de stijgende energierekening.

Vanaf maandag 3 oktober 2022 kunnen Drentse inwoners subsidie aanvragen voor spouwmuur- of bodemisolatie. De subsidie is bedoeld voor inwoners met een koopwoning. Is er één eigenaar van de woning? Dan mag het inkomen niet meer dan €21.335 per jaar zijn. Zijn er meer eigenaren, dan mag het gezamenlijk inkomen niet meer dan € 29.598 per jaar zijn. De subsidie voor isolatiemaatregelen bedraagt maximaal €2.500,-. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar het bedrijf dat de isolatiemaatregelen uitvoert. In de meeste woningen kan voor dit bedrag de gehele isolatiemaatregel uitgevoerd worden.

Via een vragenlijst op de website gewoonzodrenthe kunnen Drenten vanaf maandag 3 oktober kijken of ze in aanmerking komen voor de subsidie. Na aanmelding komt een isolatie-adviseur langs om te kijken welke vorm van isolatie het beste is voor uw woning. Vervolgens zorgt deze adviseur voor een offerte en het indienen van de aanvraag samen met de woningeigenaar