Ga direct naar inhoud

Extra energietoeslag voor mensen met lage inkomens wordt voor 1 oktober overgemaakt

Extra energietoeslag voor mensen met lage inkomens wordt voor 1 oktober overgemaakt

Energieprijzen zijn het afgelopen jaar sterk gestegen. Daarom heeft het kabinet in het voorjaar besloten dat mensen met een laag inkomen een energietoeslag krijgen van 800 euro. Omdat de energieprijzen nog steeds erg hoog zijn, is de energietoeslag verhoogd met nog eens 500 euro.

Inwoners die energietoeslag al hebben ontvangen

Inwoners die de energietoeslag van 800 euro al hebben gekregen, ontvangen vóór 1 oktober de extra toeslag van 500 euro automatisch op hun rekening. Zij hoeven hiervoor niets te doen en ontvangen hierover geen bericht.

Inwoners die onlangs de energietoeslag hebben aangevraagd

Inwoners die de energietoeslag onlangs hebben aangevraagd en al bericht van de gemeente hebben ontvangen dat zij de toeslag krijgen, ontvangen vóór 1 oktober het bedrag van 1300 euro. Mogelijk wordt het bedrag in twee termijnen overgemaakt.

Inwoners die nog geen bericht hebben ontvangen over hun aanvraag, krijgen het bedrag overgemaakt als na behandeling van hun aanvraag blijkt dat ze recht hebben op de toeslag. Deze inwoners krijgen de toeslag van 1300 euro ná 1 oktober.

Aanvragen kan nog steeds

Inwoners van de gemeente Borger-Odoorn die nog geen energietoeslag hebben aangevraagd kunnen op de website van de gemeente Emmen kijken of zij in aanmerking komen voor de energietoeslag van 1300 euro. De termijn voor het aanvragen van de energietoeslag is verlengd tot 31 maart 2023.

Hulp bij aanvragen

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de energietoeslag? Dan kunt u contact opnemen met de Sociale Teams op telefoonnummer 0800-2009 op kantoordagen van 08:30 uur tot 17:00 uur.

Daarnaast kunt u gebruik maken van de spreekuren op:

Dinsdagmiddag tussen 15 en 17 uur bij de Sociale Teams in Borger

Donderdagmorgen tussen 9 en 12 uur in MFA De Noorderbreedte in Nieuw-Buinen

Donderdagmiddag tussen 13 en 15 uur in MFA het Brughuus in Valthermond.

Kijk voor meer informatie op de website van Sociale Teams Borger-Odoorn