Charkov City Opera & Ballet - Rigoletto

ZA 22 JAN 2022 20:00 uur

"Verdi’s meesterwerk met de wereldberoemde aria ‘La donna è mobile’." ‘Rigoletto’ is gebaseerd op Victor Hugo’s toneelstuk ‘Le roi s’amuse’, waarin hij koning Frans I neerzet als losbandige charmeur. Toen Verdi hierover een opera wilde schrijven, eiste de Venetiaanse censuur dat de hoofdpersoon geen koning zou zijn. Voorpubliciteit genoeg dus. Het leidde tot een van de toegankelijkste opera’s van Verdi. De première in 1851 was een overdonderend succes en betekende zijn internationale doorbraak. In dorpen en steden werd op straat massaal de populaire aria ‘La donna è mobile’ gefloten.

Het verhaal in een notendop: hofnar Rigoletto doet zijn uiterste best om zijn dochter Gilda uit handen van de wellustige hertog van Mantua te houden. De nar wil zijn broodheer laten vermoorden, maar faalt hopeloos, waardoor zowel hij als zijn dochter slachtoffer worden.

Het Charkov City Opera & Ballet produceert klassieke opera’s en combineert daarin vernieuwing met ambacht, historie en liefde voor theater. De voorstellingen worden live muzikaal begeleid door het Philharmonisch Orkest van Charkov.

Muziek: Giuseppe Verdi | Muzikale leiding: Jeroen Weierink | M.m.v. Philharmonisch Orkest van Charkov

Kom naar de gratis inleiding! De gratis inleiding start om 19.00 uur. Aanmelden kan direct in het bestelproces bij het reserveren van je kaarten of via de Theaterkassa via telefoonnummer +31 (0)591 850 856 of info@atlastheater.nl.

Vereiste gegevens

Deze gegevens zijn nodig voor de aanschaf van dit product.

  • Naam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Adres

Categorieën

CultuurHobby's en uitjes

Over de aanbieder

Adres
ATLAS TheaterRaadhuisplein 997811AP Emmen
E-mailadres
info@atlastheater.nl
Telefoonnummer
0591850856
Charkov City Opera & Ballet - Rigoletto
€ 38,00Webwinkel Meedoen in Borger-Odoorn